Ovis ballagás - a legklasszabb ajándékok óvónőknek és dadusoknak

Az ovis ballagás nemcsak a gyerekek, de a felnőttek számára is nagy lépés! A szülők büszkén látják apró gyerkőcüket kilépni az iskola felé, az óvónénik és dadusok pedig hasonló büszkeséggel egy meghatódottsággal búcsúznak a leendő első osztályosoktól. A ballagási ünnepségen szokás szerint nemcsak a kicsiket, de a pedagógusokat is köszönjük egy kedves ajándékkal.

Máris adunk pár szuper ötletet, hogy megtaláld a legklasszabb ajándékot gyermeked óvónénijének és dadus nénijének!

Ovis ballagás – Így válassz ajándékot leendő elsős gyerkőcödnek

 

Az ovis ballagás már itt kopogtat az ajtókon, szeptembertől első osztályba készülnek a nagycsoportosok! Milyen ajándékkal lehet megünnepelni a nagy napot? Mi a legjobb választás egy gyerkőcnek, aki alig várja, hogy iskolás legyen? És mit vegyünk annak a nagycsoportosnak, aki még inkább maradna kicsit az oviban?

Adunk most pár tippet, hogy könnyedén megtaláld azt az ajándékot, amelyik a Te gyerkőcöd számára a legjobb választás lesz!

Tények és tévhitek írószerekről - Tudj meg minden trükköt még sulikezdés előtt!

Ars Una Blog - Tippek és tanácsok iskolakezdés előtt

 

Szülőként nem egyszerű belecsöppenni az elsősök tanszerlistájának közepébe és összegyűjteni mindent, amit a tanító nénik kérnek. Számolókorong, különféle grafitok és színes ceruzák, százféle papírtermék, kártyák, pálcikák, kréták… A korábbi bejegyzésekben már igyekeztünk tippeket adni, hogy melyik mire való, hasznos-e vagy felejthető – most pedig néhány, írószereket érintő városi legendáról rántjuk le a leplet, hogy megkönnyítsük a közelgő első osztályt neked és gyermekednek egyaránt!

Tanszervásárlás: így lesz rémálom helyett gyors, könnyed, szervezett!

Az iskolatáska és a tanszerek megvásárlása legtöbbször nem egyszerű feladat – boltról boltra szaladgálunk a listával, több gyerek esetén természetesen listákkal, és igyekszünk a lehető legjobban optimalizálni az időnket, a költségeket, valamint az egyes boltok közti útvonalakat. A legtöbb szülő számára rémálom az augusztus… Mit lehet tenni? Létezik olyan módszer, amellyel gyors, könnyed és a lehető leginkább költséghatékony lesz a tanszervásárlás? Adunk pár tippet, hogy idén így legyen!

Így állítsd be gyermeked iskolatáskáját - VIDEÓVAL!

Így állítsd be megfelelően gyermeked iskolatáskáját

Elsős gyerkőcöd iskolatáskáját nézegeted napok óta és próbálod kitalálni, hogy melyik szabályozó mire való rajta? Szeretnéd tökéletesen beállítani az iskolatáskát, hogy kényelmes és gerincbarát legyen számára? Akkor máris adunk egy rövid, 3 pontba szedett "használati utasítást" hozzá, méghozzá videóval kiegészítve, hogy egyszerűen és pontosan be tudd állítani az iskolatáskát!

10 ok, amiért az ARS UNA iskolatáska a tökéletes választás

Biztosan a Te gyerkőcöd is izgatottan, kíváncsian várja már az iskolakezdést! Az elsősök számára fontos lépés az iskolatáska kiválasztása, hiszen ez lesz az a tárgy, amely minden nap elkíséri őket a suliba, és amely így az otthonukat az iskolával összeköti. De mi alapján érdemes kiválasztani a legelső iskolatáskát? Melyik a legjobb? - Máris felsorolunk 10 okot, amely alapján biztosak vagyunk benne, hogy az ARS UNA iskolatáska lesz a kedvencetek!

Iskolaszerek beszerzése már júniusban?! - 3+1 tipp, hogy miért éri meg MOST vásárolni!

A gyerekekhez hasonlóan a szülők is alig várják az iskolaév végét, hiszen végre lehet pihenni, lazítani, elfelejteni a mindennapos leckeírást (igen, nekünk szülőknek is van vele dolgunk, hiszen fontos, hogy tudjuk, hogy minden házi elkészült-e), és az ezer napi teendőt, amivel a suli bennünket is ellát. Nyilván a legkevésbé arra szeretnénk fókuszálni, hogy már most felkészüljünk a szeptemberi sulikezdésre, de... talán mégis lehet néhány szempont, amelyek miatt szerintünk érdemes fontolóra venni. - Íme 3+1 tipp arról, hogy miért jó ötlet már most kipipálni a tanszervásárlást!

Ars Una Mesék - Mesélj minden nap

Iskolakezdés előtt számos területen érdemes felkészülni, ezt mindannyian tudjuk, akik szülők vagyunk. A legjobb iskola és a legrátermettebb tanító néni kiválasztásában ti tudjátok meghozni a legjobb döntést, ám az iskolatáska és a legprofibb tanszerek mellett még egy kis plusszal igyekszünk hozzájárulni gyermeked sikeres iskolakezdéséhez, és ahhoz, hogy örömmel és kíváncsisággal induljon az első osztályban! 

A 7 legjobb ajándékötlet ovis ballagásra

Ovis ballagás - Hatalmas lépés minden gyermek és szülő életében, érdemes ezért méltóképpen ünnepelni, és olyan ajándékkal készülni, amely szép, hasznos és gyermeked biztosan örülni fog neki! Nézzük, melyek azok a tuti ajándékcsomag ötletek, amelyek biztosan sikert aratnak a ballagó ovisok között!

Hogyan válaszd ki a legjobb iskolatáskát? - Ezt az 5 szempontot vedd figyelembe!

iskolataska-elsosoknek

Iskolatáska vásárlás első osztály előtt. - Te hogyan választod ki a legjobb táskát? Listákat írsz, kutatsz és szülői véleményeket keresel? Vagy csak megveszed az elsőt, amelyik megtetszik? Tudod, hogy mire érdemes figyelni a táska kiválasztása során? Mindenki számára más szempontok lehetnek fontosak, ám mi most adunk egy hasznos listát a leglényegesebb 5 pontról, amelyeket figyelembe véve a legjobb iskolatáskát tudod kiválasztani gyermeked számára. 

Hogyan válassz iskolát? - 5 tipp leendő elsősök szüleinek

Iskolaválasztás elsős gyerekek szüleinek - az egyik legnehezebb döntés. Február végéhez közeledve egyre több leendő elsős gyerek szülei számára válik központi kérdéssé, hogy hogyan tudjuk megtalálni a legjobb iskolát gyermekünk számára? Egyáltalán: melyek az iskolaválasztás szempontjai?

5 dolog, amit nézz át félév után gyermeked iskolatáskájában!

A félévi bizonyítványt már minden elsős gyerek megkapta, és ti, szülők nyilván büszkén írtátok alá, hiszen ez volt a legelső bizije a "nagy iskolásnak"! Reméljük, hogy gyermeked ugyanolyan kíváncsi szemekkel szalad reggelente a barátaihoz, ahogyan szeptemberben tette - és ha így van, akkor már ebből is tudhatod, hogy jó helyen van, a többi pedig a következő évek feladata még! 

Most azonban néhány fontos teendő vár rád az iskolatáska és a tanszerek kapcsán - ideje ellenőrizni néhány mindennapi használatban lévő iskolaszert!

9 fontos dolog, ami nem hiányozhat az elsősök tolltartójából

A legtöbb iskolában igen részletes tanszerlistát kapnak a szülők, azonban sokszor nem könnyű eldönteni, hogy a sokféle termék közül pontosan mit válasszunk. Radír, hegyező, színes és grafit ceruzák - vajon a sok-sok típusból melyiket válasszuk az írószerboltok széles kínálatából? - Mi most adunk neked néhány tippet, hogy milyen szempontokat érdemes figyelned a vásárlás során!

Milyen színes ceruzákat válasszunk?

 

Mindig nagy dilemma elsős gyerkőcök szülei számára a megfelelő színes ceruzák kiválasztása. Lehet ugyan kísérletezni, de egy rossz választás esetén nyilván nem szívesen dobnánk ki a teljesen új ceruzákat - más választás nem lévén azonban, így hónapokig kínlódhat csemetéjük a nehezen hegyezhető, fakó, túl törékeny, könnyen porló színesekkel. - Mi most adunk néhány tippet a jó választáshoz, hogy biztosra tudj menni, és gyermeked számára élmény legyen a rajzolás és a színezés!

Nézzük is a tippeket, tanácsokat és szempontokat!

Milyen tolltartót válasszunk elsősöknek?

   

Első osztályba készülő gyerekek szülei számára nagy kihívás a tökéletes tolltartó kiválasztása, hiszen egyrészt minden tanító néni mást ajánl, ugyanakkor mindannyian azt szeretik, ha az összes általuk kért írószer elfér a gyerkőc tolltartójában. Ez azonban nagy kihívás, hiszen a legtöbb iskolában a ceruzák és filcek mellett már ragasztó stiftet, ollót, hegyezőt, szövegkiemelőt is kérnek a gyerekektől - de van olyan tolltartó, amelyben mindez egyszerre elfér?

Tényleg túl nagyok az ARS UNA mágneszáras iskolatáskák?

Az első iskolatáska kiválasztását sokan nem bízzák a véletlenre, hiszen fontos, hogy mérete, súlya, háta megfelelő legyen a gyerkőcnek, emellett pedig mintája tetszetős legyen, szeressen vele iskolába járni. Mi is azt szoktuk ajánlani, hogy amennyiben lehetséges, a csemetével együtt vásároljátok meg az iskolatáskát, így nemcsak a legszebbet tudjátok választani, de fel is tudja próbálni a gyerkőc a táskát. Vásárlások során sokszor felmerül a szülőkben, amikor rápróbálják gyermekükre az iskolatáskát, hogy talán túl nagy méretűek az ARS UNA mágneszáras táskák. De vajon tényleg így van...?

Milyen az elsősök gerincének megfelelő iskolatáska?

Tudatos, gyermekük egészségére odafigyelő szülők részéről gyakran felmerül a kérdés, hogy milyen iskolatáskát válasszanak gyermeküknek, ha a csemete tartására, gerincére kiemelten figyelni szeretnének. Ebben igyekszünk most segíteni; bemutatunk 5 fontos szempontot, amelyre mindenképp érdemes figyelni, amikor kiválasztjuk az első iskolatáskát gyermekünk számára.

A megfelelő íróasztal és szék kiválasztása


 

Lassan elérkezik az íróasztal és a hozzá tartozó szék kiválasztása is a leendő elsősöknek számára! A gyerekeknek ez izgalmas időszak, a szülők számára azonban legalább annyira megterhelő, akár egykor az első babakocsi, majd a megfelelő bicaj, vagy akár szintén ebben az időszakban a tökéletes iskolatáska kiválasztása. Tudjuk, hogy Te is igyekszel kutatni, utána olvasni és a legjobb döntést hozni, ezért most adunk néhány tippet és támpontot, hogy kicsit könnyebb legyen!

Miért jó az ARS UNA Márkaboltban vásárolni...?

Megrendeléseitek kiszállítására futárszolgálattal van lehetőség, emellett személyes vásárlásra is lehetőséget biztosítunk - ez utóbbi az ARS UNA Márkaboltban lehetséges. Többen, akik már jártatok nálunk, később szívesen visszatértetek tanácsokat kérni és további iskolaszereket is beszerezni.

Miért jó mintaboltunkban személyesen vásárolni?

Kibővítettük a garanciát az ARS UNA iskolatáskákra


 

Te is most keresel iskolatáskát szeptemberben iskolába készülő gyerkőcöd számára? Igen, sokaknál már húsvéti vagy ballagási ajándékként megérkezik a legfontosabb iskolai kellék, a csemete első táskája, amelyet gondos szűrés, válogatás előz meg. Tudjuk, hogy a súly, a megfelelő hátpárnázat és a praktikus elrendezés mellett a tartósság is fontos - a minőséget pedig a gyártó által megajánlott garancia képviseli a legvilágosabban. Mi most ebben adunk neked egy kis pluszt!

Miért válassz BPA mentes kulacsot?

      

Szülőként gyermekeinknek a legjobbat szeretnénk megadni mindenből. Ahogyan tudatosan odafigyelünk mindennapi rutinjukra, és arra, hogy rendszeresen sportoljanak és egészségesen táplálkozzanak, ugyanúgy ügyelünk arra is, hogy milyen palackból, kulacsból fogyasztják a napi elegendő folyadékmenyiséget. De vajon milyen palackban lehet biztonságosan tárolni és fogyasztani a friss vizet?

Néhány tipp az ARS UNA emeletes tolltartók használatához

Több kérdést is kaptunk tőletek az Ars Una emeletes tolltartókkal kapcsolatban, amelyek alapján szeretnénk néhány tippet, tanácsot adni annak érdekében, hogy gyerkőcötök tolltartója a lehető leghosszabb ideig tartós maradhasson.

5 indok, amiért Te is imádni fogod az ARS UNA iskolatáska szetteket!

Az Ars Una egyik legnépszerűbb termékei az akciós iskolatáska szettek, amelyek listáját készletünktől függően időről időre frissítjük, és amelyek nemcsak a gyerekek, de a szülők kedvencei is, hiszen számos előnnyel rendelkeznek. Ezek közül ma az 5 legfontosabbat mutatjuk be neked!

A leghasznosabb iskolaszerek a szünidőben

Természetesen tökéletesen tisztában vagyunk vele, hogy amint kicsöngettek az utolsó órákról, minden diák bevágja a sarokba az iskolatáskáját, és aztán január 1-ig elő sem veszi a benne lévő tanszereket (azért jobb, ha az uzsidobozt és a tornacuccát még január előtt megnézed...), de mi tudjuk, hogy a szünidei jövés-menésben is szükség lehet néhányukra! Íme a mi tippünk!

Az ARS UNA iskolatáska szettek előnyei

Ars Una My Horse akciós iskolatáska szett

Hosszú ideje megtalálhatóak webshopunk kínálatában az akciós iskolatáska szettek, amelyek igen barátságos áron elérhetőek, ám mégis időről időre felmerül a kérdés érdeklődő vásárlóinktól, hogy miért éri meg ezeket a szetteket választani? A válasz roppant egyszerű: mert tiéd lehet egy tökéletes iskolai felszerelés, ráadásul időt, energiát és pénzt is spórolsz, ha egy iskolatáska szettet választasz. Hogy hogyan?

Olvass tovább, és megtudod!

ARS UNA Vízlepergető iskolatáska - VIDEÓVAL!

Ars Una Jolly Roger mágneszáras iskolatáska

 

Bizonyára Te is emlékszel gyerekkorodból azokra a szitáló októberi esőkre és szakadó decemberi hóesésekre, amikor hazafelé gyalogolva egy perc alatt elázott az iskolatáskád és benne az összes tankönyved és füzeted... Szárítgattátok otthon egész este a tanszereket, másnap pedig lehetett magyarázkodni matek/magyar/töri órán, hogy ugyan miért is nem tudtad megírni a leckét... 

Az iskolaidő hónapjai alatt bizony sokszor előfordul helyetted most már a gyerkőcöddel, hogy esőben vagy hóesésben gyalogol az iskolába vagy éppen hazafelé, és nyilván Te sem szeretnéd, hogy iskolaszerei, tankönyvei megsérüljenek, elázzanak, érdemes ezért már eleve olyan iskolatáskát választani, amely hatékonyan meg tudja védeni gyermeked iskolaszereit az időjárás viszontagságaitól.

Egy hátizsák a mindennapokra tervezve - nem hétköznapi minőségben


Szülőként tudjuk: az egyik legnehezebb feladat kamasznak vásárolni bármit - a "bármi" között is az egyik legnagyobb kihívást jelentik azok a holmik, amelyeket minden egyes nap hordania kell, mint például, az iskolatáskát. Milyen az ideális, tiniknek kialakított hátizsák?

Tornazsák vagy sportzsák - avagy miben hordja gyerkőcöd a tornaholmiját?

   

Tornaórára a felszerelést korábban egységes, kék színű, nem túl esztétikus zsákban vagy éppen nejlonszatyorban hordták a gyerekek - akkor az volt a kihívás, hogy kicsit praktikusabb és minél kevésbé ronda megoldást találjanak a szülők. Ma pedig, amikor ebből is dömping ömlik a szülők nyakába, szintén nem könnyű megtalálni a legjobb megoldást.

Az ARS UNA webshopján és mintaboltjában azonban több megoldással is találkozhatsz – a csavar azonban az, hogy mi tanácsot is adunk, hogy kinek melyiket válaszd!

Milyen tolltartót válassz elsős gyermekednek?

Sokszor kérdés elsős gyerkőcök szülei számára, hogy melyik tolltartó a praktikusabb egy kisgyermeknek. Van, aki az emeletesre esküszik, mások inkább a kihajtható „egyterűre” Összegyűjtöttünk néhány szempontot pro és kontra mindkét típusról, hogy megkönnyítsük a vásárlást – ha számodra is nagy kérdés ez, akkor olvass tovább!

Így válaszd ki magadnak a legjobb Ars Una kulacsot!


A nyári szünetben egyre többen járunk kirándulni, sportolni, nyaraláson vagy akár egy szimpla sétán is a forró nyári napokon mi, felnőttek is érezzük, hogy nagyobb a folyadékigényünk és ugyanez igaz a gyermekeinkre is. Mind a személyes, mind az online vásárlások esetében tapasztaljuk, hogy ebben az időszakben többen rendeltek kulacsot, és ezzel együtt a kérdések száma is megszaporodott. Nézzünk, hát, a legfontosabb tudnivalókat az ARS UNA-kulacsokról!

 

     

 

 1. A csavaros tetejű kulacsok
 • Űrtartalmuk 400 ml és 500 ml lehet
 • Alapanyaguk környezetbarát és biztonságos Easman Tritan kopoliészter (környezetbarát, növényi alapanyagú műanyag)
 • Nem tartalmaznak BPA-t, így a bennük tárolt folyadékba nem tud egészségre ártalmas anyag kioldódni
 • Cseppmentesen zárhatóak
 • FONTOS: a kulacs használata közben mindig tartsd a kulacsban a kis takaró műanyagot, és a szögletes levegőztető nyílás nézzen felfelé, míg a kis domb alakú nyílás legyen a szádnál
 • Kinek ajánljuk: csavaros tetejű kulacsainkat elsősorban kisiskolás és ovis gyerkőcök választják, hiszen a kulacsok mintája igazodik az egyes kollekciók mintáihoz. Már 4-5 éves kortól biztonságosan és egyszerűen használható 

     
   
 1. Biztonsági záras kulacsok
 • űrtartalmuk 450 ml és 650 ml lehet
 • Alapanyaguk biztonságos Eastman Tritan kopoliészter (környezetbarát, növényi alapanyagú műanyag)
 • Nem tartalmaznak egészségre ártalmas BPA-t
 • Biztonsági záras tetejének köszönhetően cseppmentesen zárható
 • FONTOS: a kulacs bezárása előtt mindig ellenőrizd, hogy a „LOCK” feliratú kis zárópöcök felső állásban legyen. Amennyiben ez a kis zárópöcök lenti állásban van, és így csukod le a kulacs tetején, sajnos ez a zár letörhet. Ebben az esetben sem kell kulacsodat szemétbe dobnod, mert új kulacstetőt bármikor vásárolhatsz személyesen mintaboltunkban. Persze, azért jobb az óvatosság!
 • Kinek ajánljuk: a biztonsági zárra való odafigyelés végett inkább 7-8 éves kortól ajánljuk – klassz színviláguk miatt anyukák és apukák is szívesen választják maguknak ezeket a kulacsokat!
   

  
 

 1. Sportkulacsok
 • Űrtartalmuk 700 ml
 • Biztonságos, 5-ös kategóriába sorolt PP műanyagból készültek
 • Cseppmentesen záródnak
 • Rugalmas anyaguknak köszönhetően ütésállóak
 • FONTOS: A 700 ml-es Ars Una-sportkulacsok fejrésze nem szétszedhető - annak érdekében, hogy gyermeked minél tovább tudja használni kedvenc sportkulacsát, arra kérünk, hogy rostos és cukros üdítők helyett inkább tiszta vízzel töltsd fel.
 • Kinek ajánljuk: nagyobb mérete és kicsit erősebb kezet igénylő anyaga végett (össze kell nyomnod a kulacsot használat közben) 9-10 éves kortól ajánljuk.
 • TIPP! Eddig csak kisfiúk és apukák találtak saját maguknak is tökéleteset a focis mintáink közül, most már azonban a lányok és az anyukák is választhatnak csodaszép 700 ml-s kulacsaink közül!

    

 

Kattints, és ismerd meg a biztonságos, BPA-mentes, praktikus ARS UNA-kulacsokat, és válaszd ki a kedvencedet még ma!

Bármilyen további kérdés esetén, kérjük, fordulj hozzánk bizalommal emailben (info@arsuna.hu) vagy akár személyesen mintaboltunkban: 1113 Budapest, Csetneki u. 13. Szeretettel várunk bármely hétköznapon 10.00 és 18.00 óra között!

Hasznosnak tartottad ezt a bejegyzést? Akkor arra kérünk, oszd meg közösségi oldaladon, hogy ismerőseidhez is eljusson minden fontos információ!

 

3 + 1 hasznos iskolai kiegészítő, amely megkönnyíti a mindennapokat


Biztosan Te is álltál már szülőként tanácstalanul az iskolai felszerelések polca előtt egy papír-írószer boltban, vagy áruházban, és gondolkodtál rajta, hogy vajon a sok termékből melyik lehet igazán hasznos egy elsős gyerkőc számára a hosszú iskolai napok során. Bár mi magunk is voltunk iskolások, már nem igazán emlékszünk rá, hogy mi volt praktikus, mi volt felesleges – a mai széles termékválasztékban pedig könnyen elveszítjük a fókuszt a lényegről.

Mi azonban most 3 + 1 tippel segítünk Neked, hogy megtaláld a legjobb kiegészítőket csemetéd számára!

Miért olyan tartósak az Ars Una iskolatáskák?

Májusban egyre több szülő számára válik fontos kérdéssé az iskolatáska kiválasztása gyermeke számára, hiszen a legtöbb ballagó ovis ekkor kapja meg élete első iskolatáskáját. Szülőként nem egyszerű a választás, mivel számos fontos szempontot kell mérlegelni: legyen az iskolatáska könnyű, praktikusan pakolható, gerincbarát és természetesen tartós is, hogy ne kelljen minden fél évben újat vásárolni. De mit is takar pontosan a "tartós iskolatáska" megnevezés? Mitől lehet csemetéd Ars Una iskolatáskája valóban sokáig a kicsi hasznos segítőtársa az iskolában?

Hogyan válasszuk ki a tökéletes iskolatáskát? 

                   

Az iskolakezdés közeledtével egyre több szülőben felmerül a kérdés, hogy lassan ideje lesz kiválasztani gyermekének a legmegfelelőbb iskolatáskát. Szülőként nagy dilemma, hogy a sok színes iskolatáska közül melyiket érdemes választani...?  - 3+1 tanáccsal Dr. Kovács Jolán gyermekortopéd főorvos segít most a szülőknek eligazodni a legfontosabb kérdésekben.

Milyen anyagból készülnek az ARS UNA-kulacsok

      

Lassan érkezik a tavasz, egyre többen és egyre gyakrabban sportolunk, kirándulunk, sétálunk a szabadban, és természetesen ilyenkor igyekszünk gondoskodni mind csemetéink, mind magunk számára a megfelelő folyadékpótlásról. De vajon milyen kulacsot válasszunk? Mennyire biztonságosak az ARS UNA-kulacsok? Ajánlhatóak kisgyermekek számára? Cikkünkben ezekre a kérdésekre igyekszünk választ adni 3+1 pontban!