A leghasznosabb iskolaszerek a szünidőben

Természetesen tökéletesen tisztában vagyunk vele, hogy amint kicsöngettek az utolsó órákról, minden diák bevágja a sarokba az iskolatáskáját, és aztán január 1-ig elő sem veszi a benne lévő tanszereket (azért jobb, ha az uzsidobozt és a tornacuccát még január előtt megnézed...), de mi tudjuk, hogy a szünidei jövés-menésben is szükség lehet néhányukra! Íme a mi tippünk!

   

1. Kulacs

Ne hidd, hogy csak a melegben szükséges a plusz folyadékpótlás - a száraz, hideg időben, pláne ha a szabadban töltött játékkal telik, ugyanúgy szükséges a megfelelő mennyiségű tiszta víz. Akár kirándulásra, városi sétára vagy pláne a karácsonyi ebéd hozzávalóinak bevásárlására indultok el, mindig legyen nálatok friss víz!

   

2. Uzsonnás doboz

Ugye kevés kétségbeejtőbb dolgot tudunk elképzelni, mint amikor az autópályán beragadva/pénztárnál várakozva/kirándulás közepén rájön a csemeténk, hogy éhes, pláne ha már minden elemózsiából kifogytunk közben... Semmi gond, a gyerkőc uzsonnás dobozában bármikor vihetsz magaddal némi kekszet, almát, gyümölcsöt. A kis, zárható dobozban a táskádban is tárolhatod a plusz uzsonnát, nem fog összenyomódni, széttörni.

   

3. Sportzsák

Mászkálni szeretnétek, de nem akarod, hogy minden apró játékot, füzetet, kiskönyvet a kezében hozzon? A legjobb, ha a sportzsákját használjátok hátizsákként, hiszen abban kényelmesen elférnek a fontos kincsek, ha pedig éppen nincs rá szükség, össze is hajthatjátok, könnyű és kis helyen is elfér.

   

4. Tolltartó

Tudjuk, hogy nem minden gyerkőc szeret rajzolni, pláne írni, de biztos, ami biztos, egy könnyű, keskeny hengeres tolltartóban vigyél magaddal pár filcet vagy színes ceruzát, ki tudja, mikor lesz rá szükség unaloműzésre vagy kreatív ötletekhez!

  

5. Füzet

Szünidőre legjobb választás egy sima füzet, amibe írni és rajzolni is lehet. Bármikor kéznél lehet, elfér a te táskádban is. Rajzoljatok bele saját társasjátékot, a karácsonyi kincseket, vagy készítsetek közösen rajzokkal díszített mini-naplót a karácsonyi szünetről. 

Számunkra ezek a leghasznosabb tippek, amelyeket a saját hétköznapjaink során és a szünidőkben is alkalmazni szoktunk. Reméljük, tudtunk néhány jó ötlettel szolgálni egy örömteli, játékban és élményekben gazdag téli szünethez!