Milyen az elsősök gerincének megfelelő iskolatáska?

Tudatos, gyermekük egészségére odafigyelő szülők részéről gyakran felmerül a kérdés, hogy milyen iskolatáskát válasszanak gyermeküknek, ha a csemete tartására, gerincére kiemelten figyelni szeretnének. Ebben igyekszünk most segíteni; bemutatunk 5 fontos szempontot, amelyre mindenképp érdemes figyelni, amikor kiválasztjuk az első iskolatáskát gyermekünk számára.

1. Hátoldala nagy felületen párnázott

Ez lényeges szempont, hiszen amellett, hogy kényelmesebbé teszi a táska viselését, a nagy felületű hátpárna a lehető legjobban el tudja osztani az iskolatáska súlyát.


2. A hátpárnázat kialakítása követi a gerinc anatómiai görbületét

Javasoljuk, hogy vásárlás előtt személyesen is nézzétek meg a táskát és a csemete próbálja is fel, hogy láthatsd, és ő érzékelje, hogy mennyire kényelmes számára az iskolatáska. A nem formatartó szerkezetű táskák hátszivacs nélküli hátoldala kevésbé képes biztosítani a gyerekek egészséges tartását, így ez hosszú távon gerincferdüléshez vezethet. Azt tanácsoljuk, hogy mindenképp figyelj a megfelelő hátpárnára.


3. A hátoldal szivacsai között lévő rések biztosítják a hatékony szellőzést

Kifejezetten akkor fontos szempont a táska hátoldalának megfelelő szellőzése, ha tömegközlekedéssel vagy gyalog jár a gyerkőc iskolába, és ő maga viszi a hátán az iskolatáskát. 


4. Állítható vállpántok

Az iskolatáska vállpántjai legyenek több ponton is állíthatóak, így a táska tökéletesen a gyermek testalkatához, magasságához igazítható. Legjobb, ha mind a csípőnél, mind a vállnál állítható, illetve, maga a vállpánt is igény szerint hosszabbra engedhető. 


5. Mellkaspánttal is felszerelhető 

A mellkaspánt még csak egyes, különleges gondossággal tervezett iskolatáskák tartozéka, mi azonban fontosnak érezzük a jelenlétét, hiszen még inkább segít levenni a vállakról a terhet, és megfelelően elosztani a táska súlyát.

+1. TIPP: Külön biztonságot jelent, ha az iskolatáska orvosi ajánlással is rendelkezik.

Az ARS UNA kompakt mágneszáras és anatómiai M iskolatáskák orvosi ajánlással rendelkeznek az alsós (1-4. osztályos) korosztály számára.

                                                

Reméljük, tudtunk segíteni abban, hogy hogyan találhatod meg gyermeked számára a legjobb, és gerincének is a legmegfelelőbb iskolatáskát.

Ha bármilyen kérdésed lenne az iskolatáskák kiválasztása vagy beállítása kapcsán, keress bennünket bátran mintaboltunkban bármely hétköznap 10.00 és 18.00 óra között, címünk: 1113 Budapest, Csetneki u. 13.