Tanszervásárlás: így lesz rémálom helyett gyors, könnyed, szervezett!

Az iskolatáska és a tanszerek megvásárlása legtöbbször nem egyszerű feladat – boltról boltra szaladgálunk a listával, több gyerek esetén természetesen listákkal, és igyekszünk a lehető legjobban optimalizálni az időnket, a költségeket, valamint az egyes boltok közti útvonalakat. A legtöbb szülő számára rémálom az augusztus… Mit lehet tenni? Létezik olyan módszer, amellyel gyors, könnyed és a lehető leginkább költséghatékony lesz a tanszervásárlás? Adunk pár tippet, hogy idén így legyen!

Ismered az ábrát a gyors, olcsó és minőségi munkáról? Akkor az is biztosan beugrik, hogy általában a munka vagy gyors minőségi – de nem olcsó, vagy minőségi és viszonylag olcsó, de akkor biztosan nem gyors, vagy gyors és olcsó, ám nagyon valószínű, hogy nem minőségi…

Hasonlóképpen alakul ez az iskolatáskák és a tanszerek esetén is.

Első körben érdemes ezért, mint minden nagyobb projekt esetén, a tanszervásárlás előtt is egy rövid tervet készíteni.

Listák, anyagi keret, rászánható idő.

Mi, természetesen igyekszünk olyan tippeket adni, amelyek mindhárom tényezőre figyelmet fordítanak!

  1. Nézd át az otthoni ceruza- és kreatív készleteket, illetve nagyobb gyerekek/tesók esetén az előző évi felszerelést. Sok esetben zsírkrétát, vízfestéket, gyurmát nem használnak el a gyerekek egy tanév alatt, így tökéletes lesz idén szeptemberben is, ha tavalyról jócskán megmaradt. Ami időközben elfogy majd, azt tudod később pótolni, most viszont ez a pár tétel is csökkenti a sulikezdés költségeit.
     
  2. Hosszabb távon az teheti még költséghatékonnyá a vásárlást, ha minőségi felszerelést választasz. A táska, ami egy félévet sem bír ki vagy a ceruzák, amelyek hegye már hegyezés közben kitörik, csak az első percben tűnhetnek olcsónak – hosszú távon, ha állandóan újra és újra meg kell venni, összességében nagyobb kiadást jelentenek majd. Érdemes ezért olyan terméket választani, amelyről tudod, hogy megbízható, mert többen ajánlják és maga a gyártó is vállal garanciát a termékére.
     
  3. Az időddel a webshopos rendeléssel tudsz a legtöbbet spórolni. Célszerű olyan webáruházból rendelni, amely fő profilja az iskolaszerekhez kötődik, és a lehető legszélesebb termékpalettával rendelkezik, hiszen így egy rendeléssel, és akár ingyenes szállítással meg tudod oldani a teljes lista beszerzését.


     
  4. Szintén a webshopok kapcsán érdemes megnézni, hogy milyen törzsvásárlói előnyöket kínálnak, hiszen jó eséllyel a következő években visszatérő vásárló leszel, élj a kedvezmények lehetőségeivel.
     
  5. Ha személyesen vásárolnál, mert iskolatáskára vagy hátizsákra is szükség lesz és szeretnéd, hogy gyermeked fel tudja próbálni a táskát, akkor javasoljuk, hogy előtte a weben válasszátok ki a kedvenc fazonokat és/vagy mintákat. Mi magunk is szülők vagyunk, így pontosan tudjuk, hogy egy kisgyerek, pláne egy kiskamasz türelme mennyire véges, még akkor is, ha olyan klassz „feladat” előtt áll, hogy kiválassza kedvenc iskolatáskáját.
     
  6. A táska kiválasztása során figyelj az anatómiai tulajdonságokra, a táska súlyára, a praktikus elrendezésre és a termék tartósságára. No, és természetesen arra, hogy gyermeked számára tetszetős és könnyen használható legyen.
    Próbálja fel a táskát, próbálgassa meg a táska csatját/cipzárját, nézzétek át együtt a zsebeket és a rendszerezőket. Gondold át, hogy önállóan melyiket tudja majd elsősként a legkönnyebben használni. A túl sok zseb között olykor „elveszhetnek” a gyerekek, a csupán egy rekesszel rendelkező táska pedig nem praktikus, hiszen nem átlátható.

Bízunk benne, hogy tudtunk néhány gondolattal segíteni, és rémálom helyett csak egy gyors és könnyed vásárlás lesz a tanszerek beszerzése! Kívánjuk, hogy idén az iskolatáska és a ceruzák utáni szaladgálás helyett pihenéssel és feltöltődéssel teljen az augusztusotok!