Ars Una Studio

 

Az Ars Una neve és a márka fekete-fehér-piros logója már több generáció számára ismerős lehet, ám mindenkinek más miatt! 1991-ben, amikor az első képeslapokat terveztük, így kezdtük: induló magyar vállalkozásként csak a lapok voltak, egy-két asztal és állvány, a Balaton, no, meg az ötletek és a lelkesedés, amelyekből évről évre újabb és újabb képeslapok, később dossziék, majd füzetek is készültek.

 

 

Mi történt ezután?

Időközben nemcsak újabb ötletek és termékek, de gyerkőcök is születtek az Ars Una csapatában, és ahogy elindultak az első iskolai évek, egyre sűrűbben szembesültünk azzal, hogy nem szeretnénk minden félévben új táskát, új kulacsot venni, ráadásul jópár esetben nem találtunk meg minden tanszert egy-egy kollekcióból vagy éppen nem olyan mintával, ami a gyerekeknek tetszett volna.

Biztos Te is jártál már hasonlóan…

Elhatároztuk ezért, hogy az akkorra már népszerű füzetek, dossziék, órarendek és füzetborítók mellé ugyanolyan klassz minőségben iskolatáskát, tolltartókat, hátizsákokat és egyéb kiegészítőket is tervezni fogunk.

Mégpedig olyanokat, amelyek kiállják a kisiskolások és a kamaszok mindennapjait, és nemcsak tartós, de jól használható és szép tanszerek is.

 

Szívesen írnánk, hogy innentől minden ment, mint a karikacsapás, de sajnos (vagy szerencsére) a kísérletezést és az ezzel járó tanulságos, izgalmakkal teli éveket mi sem spórolhattuk meg.

Volt, ami már elsőre szuperül sikerült, de az is előfordult, hogy egy kollekciót újraterveztünk, módosítottunk a termékeken, újragondoltunk egyes dizájnokat, egészen addig, amíg minden szempontból tökéletesnek éreztük - és ez a jelenben is így van.

Arra törekszünk immár 15 éve, hogy minden egyes kollekciót a minőség, a funkcionalitás és az esztétika hármasa jellemezzen.

De olyan üresen hangzik ez a három szó - töltsük meg élettel! Mit jelentenek számunkra a gyakorlatban?

 

 

Legyen tartós!

 • Legyen tartós a termék, bírja a kisiskolások és a nagy kamaszok mindennapjainak kihívásait.
 • Évekig ne legyen dolgod a táskával – maximum csak annyi, hogy a hosszabb szünetekben ellenőrizd az uzsis doboz tartalmát…! (TIPP: Azért erre a hétvégéken sem árt figyelni!)
 • Megerősített varrásokat, prémium anyagokat, német gyártású FIDLOCK mágneszárat és minőségi cipzárakat használunk az iskolatáskákon.
 • Ütésálló kulacsaink és tartós borítóval rendelkező füzeteink is bírják a napi tanulás nehézségeit.
 • Persze, mivel csapatunk legtöbb tagja maga is szülő, pontosan tudjuk, hogy mit jelent a rendeltetésszerű használat egy-egy zűrösebb napon… és büszkék vagyunk rá, hogy iskolatáskáink és hátizsákjaink valóban bírják a strapát a suliban, kicsi és nagyobb gyerkőcök mellett egyaránt.
 • Iskolatáskáink és hátizsákjaink esetén ezért 2 év - tolltartók, kulacsok, sportzsákok és uzsonnás dobozok esetén 6 hónap garanciát vállalunk.

 

Könnyen használható és praktikus legyen!

 • Fontos, hogy az iskolatáskákat, tolltartókat, kulacsokat a kicsi elsősök is tudják önállóan használni. Jó dolog, hogyha elsős csemetédnek segítesz bepakolni a táskát és a tolltartót otthon – de fontos, hogy az órán és a szünetekben önállóan is mindent megtaláljon benne.
 • A kamaszok hátizsákjait is úgy alakítottuk ki, hogy mindennek meglegyen a saját helye. Tudjuk, hogy szerdára nagyrészt úgyis a táska aljában csoportosul minden toll és füzet, de legalább az esélyt megadjuk a rendszerezésre!
 • Emellett azt is fontosnak érezzük, hogy egy-egy termékünket akár variálva, többféle funkcióban is használhasd. Egy hátizsák nemcsak a suliban, de utazás vagy túrázás során is szuper társ lesz. Sportzsákodat könnyű, városi sétán laza táskaként is használhatod, feltekerhető tolltartód pedig szuper kisméretű neszesszer is lehet a hétköznapok során. – Variáld kedved szerint!

Legyen egyedi és szép!

 • Tudjuk, hogy a legtöbb gyereknek nem a szíve csücske az iskola – mégis, azt látjuk, hogy a kicsi elsősök szívesebben várják a sulit, ha már megvan a kiválasztott, legszebb iskolatáska, a hozzáillő klassz felszereléssel. A kamaszokról pedig mindannyian tudjuk, hogy mennyire fontos számukra a divatos, vagány hátizsák és az éppen aktuális hangulatukat, ízlésvilágukat tükröző kiegészítők.
 • Ha magunkból indulunk ki, nekünk, szülőknek is lényeges, hogy milyen táskával szaladgálunk: illik-e a ruhatárunkhoz, megtalálunk-e benne mindent, elég nagy-e, kényelmes-e. Úgy gondoljuk, hogy a gyerekeknek is jár ugyanez az odafigyelés, igyekszünk ezért olyan iskolatáskákat tervezni, amelyek a gyerekek számára is kényelmesek és tetszetősek.
 • Szerintünk igenis lehet szép egy iskolatáska, lehet vagány egy hátizsák, és tudjuk, hogy egészen más élmény egy olyan füzetbe jegyzetelni, amely minőségi, szép fehér lapokkal várja a tanórát és amely lapjain nem üt át a ceruza hegye.
 • A saját tervezésű karakterek és Ars Una-kollekciók mellett évről évre népszerű licencekkel is színesítjük termékkínálatunkat.
 • Az eltelt évek alatt megtanultuk, hogy a gyerekek számára táskákat és kiegészítőket tervezni a legnehezebb vállalkozás, hiszen ők a legkritikusabbak. Ugyanakkor izgalmas kihívás is, amely évről évre új lendületet ad csapatunk számára.

A fentiek mellett még egy kedvenc jelzőnk van, amelyet nem mi mondtunk magunkról, hanem egy visszatérő kis vásárlónk mondott rólunk: ő azért kért ismét Ars Una táskát, mert szereti, és azért szereti, mert „egyszerűen jó vele suliba járni”.

Ez pedig mind közül a leglényegesebb szempont és a legfőbb törekvésünk – hiszen ez az, ami igazán számít!