Bárkivel előfordulhat, hogy kinéz a gyerkőcének egy iskolatáskát, megmutogatja a nagyszülőknek, aztán mindkét nagymama megveszi ajándékba a csemetének. Mit lehet tenni ilyen esetben?

 

Mit mond a jog?

A Távollevők között kötött szerződésekről szóló, 17/1999. (II.5.) számú kormányrendelet rendelkezései alapján a vásárló, az áru átvételét követő 14 napon belül, indoklás nélkül elállhat a vásárlástól. A fogyasztó az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette, ennek igazolására a kiszállításkor kapott számla szolgál.

Tehát, ha webshopon rendeltétek meg a cserére szoruló terméket, akkor az átvételtől számított 14 napig lehetőséged van rá, hogy visszaküldd nekünk.
 

A vásárlástól való elállás lépései

  • Kérjük, hogy a terméket eredeti, sértetlen állapotban, a számlával együtt juttasd vissza márkaboltunkba - címünk: 1113 Budapest, Csetneki u. 13. A postán részünkre elküldött, posta hibájából meg nem érkezett csomagokért felelősséget nem tudunk vállalni. Az Ars Una Studio kizárólag új állapotú (sérülésmentes, hiánytalan tartalmú) termék visszaszolgáltatása esetén köteles a teljes vételárat megtéríteni.
  • Az elállási jog gyakorlása semmilyen többletköltséget nem jelent a vásárló számára, a termék visszajuttatásáról és költségeiről azonban Neked kell gondoskodod.
  • Amennyiben a 14 napon belüli elállás jogán visszaküldött csomag megfelel a fenti feltételeknek, az Ars Una Studio kötelezettséget vállal arra, hogy a vételárat a hatályos jogszabályokban rögzítetteknek megfelelően, a csomag átvételét követő 30 napon belül hiánytalanul visszautalja a vásárló részére az előzetesen megadott számlaszámra, vagy az áru személyes eljuttatása esetén készpénzben fizeti vissza.
  • Elállás esetén az Ars Una Studio Kft. a vételárat visszatartja addig, ameddig a terméket vissza nem szolgáltattad, vagy kétséget kizáróan nem igazoltad, hogy azt visszaküldted; a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni. Részleges elállás esetén kizárólag az adott Termék vételára kerül visszautalásra.
     
  • Az elállási/felmondási határidő attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen a Vásárló vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy a terméket átveszi.
     
  • Ha elállási/felmondási jogoddal élni kívánsz, az elállási/felmondási szándékodat tartalmazó egyértelmű nyilatkozatot elektronikus úton küldött levél útján juttasd el a webshop@arsuna.hu email címre. Kérünk, hogy ebben a levélben tüntesd fel a rendelési számodat, illetve azt, hogy pontosan mely termék vásárlásától akarsz elállni (amennyiben a rendelésen több termék is szerepelt), valamint bankszámlaszámodat, ahová a termék vételárát visszautalhatjuk, amennyiben a rendelést utánvéttel fizetted. Online bankkártyás fizetés esetén a vételárat a fizetéshez kapcsolódó bankkártyára térítjük vissza.

FONTOS! Előfordulhat, hogy szállítás közben sérül meg a termék, ezért kérjük, minden esetben, az áru átvételét követően, a futár előtt ellenőrizd a termékek épségét, máskülönben nem áll módunkban visszatéríteni sérült áru vételárát.