Milyen anyagból készülnek az ARS UNA-kulacsok

      

Lassan érkezik a tavasz, egyre többen és egyre gyakrabban sportolunk, kirándulunk, sétálunk a szabadban, és természetesen ilyenkor igyekszünk gondoskodni mind csemetéink, mind magunk számára a megfelelő folyadékpótlásról. De vajon milyen kulacsot válasszunk? Mennyire biztonságosak az ARS UNA-kulacsok? Ajánlhatóak kisgyermekek számára? Cikkünkben ezekre a kérdésekre igyekszünk választ adni 3+1 pontban!

Visszatérő kérdés édesanyák részéről, hogy milyen típusú műanyagból készülnek az ARS UNA-kulacsok. Ez valóban fontos információ, hiszen tudatos szülőként mindannyian azt szeretnénk, ha gyermekünk egészsége a legnagyobb biztonságban lenne. Számos műanyagról azonban azt olvashatjuk, hogy veszélyes anyagot tartalmaz, amely kioldódása magas egészségügyi kockázattal járhat.

Az ARS UNA-kulacsok azonban tökéletesen biztonságosak, el is mondjuk, hogy miért!

      

1. Bár többféle kulacsot gyártunk, mégis mindnek közös jellemzője, hogy BPA-mentes anyagból készülnek. Miért lényeges ez? A biszfenol-A az egyik legelterjedtebb műanyagipari alapanyag, amelyről a kutatások már bebizonyították, hogy hosszú távon károsan befolyásolhatja az emberi agy és más szervek fejlődését, összezavarhatja a gyerekek hormonháztartását – ezért tartjuk kiemelkedően fontosnak, hogy kulacsainkat BPA-mentes műanyagból készítsük.

2. A 700 ml-es ARS UNA-sportkulacsok PP-műanyagból készülnek, amely az 5-ös, biztonságos kategóriába tartozik.

3. A 400-450-500-650 ml-es ARS UNA kulacsok Eastman Tritán kopoliészter műanyagból készülnek, amely növényi forrásból származtatott, környezetbarát, biztonságos műanyag. A Tritán-kulacs anyaga az élelmiszerekkel közvetlen kontaktusba lépő anyagokra vonatkozó szabályoknak és előírásoknak tökéletesen megfelel, egészségkárosító hatása nincs. Íze, illata semleges – és hosszú idő elteltével is az marad, több év elteltével sem lesz kellemetlen szaga.

+1. Az Ars Una-kulacsok magas minőséget képviselnek, alapanyaguk megfelel legszigorúbb - köztük a német LFGB és az amerikai FDA - élelmiszerekkel érintkező anyagok előírásait tartalmazó szabályzatok követelményeinek.

      

Reméljük, tudtunk segíteni a döntésben, és sok friss információval szolgálhattunk! Válaszd ki kedvenc kulacsodat még ma! 

Bármilyen további kérdés esetén, kérjük, fordulj hozzánk bizalommal emailben (info@arsuna.hu) vagy akár személyesen mintaboltunkban: 1113 Budapest, Csetneki u. 13. Szeretettel várunk bármely hétköznapon 10.00 és 18.00 óra között!

Hasznosnak tartottad ezt a bejegyzést? Akkor arra kérünk, hogy oszd meg közösségi oldaladon, hogy ismerőseidhez is eljusson minden fontos információ! Köszönjük!