Milyen tolltartót válasszunk elsősöknek?

2018.06.19
by Ars Una titkárság

   

Első osztályba készülő gyerekek szülei számára nagy kihívás a tolltartó kiválasztása, hiszen egyrészt minden tanító néni mást ajánl, ugyanakkor mindannyian azt szeretik, ha az összes általuk kért írószer elfér a gyerekek tolltartójában. Ez azonban nagy kihívás, hiszen a legtöbb iskolában már ragasztó stiftet, ollót, hegyezőt, szövegkiemelőt is kérnek a gyerekektől - de milyen tolltartóban fér el mindez egyszerre?

Az egyik lehetséges megoldás a hagyományos emeletes vagy kihajtható tolltartók mellé egy kis "bedobálós" tolltartó használata. Ez azonban sok esetben kényelmetlen, hiszen két külön tolltartóra kell figyelni; olykor otthon marad a plusz tolltartó, vagy a csemete nehezen jegyzi meg, hogy melyik írószert melyikben találja. Így ez ugyan működőképes, de körülményes megoldás.

  

A mi tippünk a többszintes tolltartó, amelyben, mint a képeket is látható, ilyen sok-sok írószer elfér. 

Egyik oldalán a 12 színű színesceruzák mellett 3 grafit, javításhoz zöld ceruza és az elsősök számára nagy barát, a postiron, valamint egy 15 cm-es vonalzó is kényelmesen elfér. 

Másik oldalán a gumis írószertartókban jól tárolható 12 db filctoll, 3 toll, rotring, és egy radír - és itt jön a csalafinta fordulat! Ebben a tolltartóban egy belső zseb is segíti a rendszerezést, amelyben gyerkőcöd tárolhat még a felsoroltak mellett ragasztó stiftet, ollót, akár körzőt, hegyezőt is. Gyakorlatilag ugyanúgy két tolltartó, de egyben, ennek köszönhetően minden írószer biztosan bekerül az iskolatáskába, nem lesz kellemetlen meglepetés, abból, hogy otthon maradna valami.

Ráadásul ezzel a tolltartóval a tanító nénik is garantáltan elégedettek lesznek, hiszen olyan, akár a népmesei bíró lánya, aki hozott is ajándékot, meg nem is: ez egyszerre emeletes is, meg hajtogatható is - 1 tolltartó, de 2 is!

Ha neked is tetszik ez a klassz többszintes tolltartó, tekintsd meg teljes kínálatunkat ezen a linken, és válaszd ki gyerkőcöd kedvencét még ma!